HotelyLidéMěsta & regiony ČRPrahaRozhovoryTOP

Claudio Sturm: Nabízíme nejen ubytování, ale hlavně atmosféru a zážitek

Claudio Sturm přijel do Prahy před deseti lety jako ředitel hotelu Falkensteiner Hotel Maria Prague. Teď stojí u jeho rekonstrukce a proměny na butikový městský Falkensteiner Hotel Prague. V rozhovoru přibližuje změny, které pražskému hotelu přinesl nový koncept.

Foto: Falkensteiner Hotel Prague

Falkensteiner Hotel Maria Prague se otevřel v roce 2004, jak se po téměř 20 letech proměňuje?

První viditelnou změnou je nové jméno – Falkensteiner Hotel Prague. Jméno Maria odkazovalo na maminku bratrů zakladatelů sítě hotelů Falkensteiner a evokovalo rodinný domácký hotel. Rekonstrukcí jsme pozdvihli jeho úroveň, nejen co se týče vybavení, ale i služeb a celé koncepce. Falkensteiner má různé řady hotelů a my jsme ten pražský posunuli do prémiové kolekce. Z tříhvězdičkového jsme vytvořili pětihvězdičkový butikový městský hotel.

V čem spočívá nový koncept služeb?

Moderní hotel nenabízí jen ubytování, ale hlavně atmosféru a zážitek. Chcete se v něm cítit dobře, a to znamená pro každého něco trochu jiného. To je výzva, ale zároveň můžeme být velmi kreativní. Nechtěli jsme vytvořit další městský hotel odtržený od obyvatel metropole, chtěli jsme oba světy propojit a vytvořit unikátní celodenní bar s jedinečnými drinky a různorodou nabídkou pokrmů, kam rádi chodí i místní. Proto přízemí vévodí The Monkey Bar. Přejeme si, aby k nám místní chodili za jídlem, za drinky a za zážitky.

Vytvořili jsme proto čtyři zčásti propojené prostory, které se liší designem i atmosférou. Chlazený mramorový barový pult láká k posezení na baru, elegantní květiny v salonku slibují klidnější prostředí, zelené sametové pohovky ve snídaňovém lounge zvou k odpočinku a terasa s pergolou ve vnitrobloku je vítanou oázou zeleně. Vnitroblok takto využíváme poprvé a jsme asi druhým barem ve městě, který má svou vlastní zahradu.

Bar je otevřený po celý den?

Ano, ráno v něm podáváme snídaně, víkend patří brunchům. Ve všední dny si tu dáte oběd a od 16 hodin funguje jako bar s nabídkou koktejlů a večerním à la carte menu.

Jaké hosty chcete zaujmout?

Hotel má 108 pokojů, cílíme proto na všechny návštěvníky Prahy, ať už jsou to páry, rodiny, byznys klientela nebo jednotlivci. Každé skupině chceme vytvořit příjemný zážitek. Základem jsou moderně zařízené, komfortně vybavené pokoje, kde si hosté odpočinou. Relaxovat mohou i ve spa, na terase nebo právě v The Monkey Baru. V pátek a v sobotu večer tu hraje dýdžej, koktejly doplňují pokrmy do ruky, které se skvěle hodí ke sdílení i jen krátkému posezení. Chceme zkrátka nabídnout i další zážitky nad rámec ubytování se snídaní. A hlavně chceme přitáhnout místní. Nejsme hotelový bar, ale bar s hotelem.

Proč jste si vybrali zrovna motiv opic?

Chtěli jsme vytvořit ikonický městský bar a objížděli jsme různá místa po světě. Nakonec jsme se domluvili na spolupráci se skupinou Pernod Ricard, pod kterou schwarzwaldský gin Monkey 47 patří. Je to prémiový gin se zajímavým příběhem. Původní recepturu prý vytvořil důstojník britského letectva Montgomery Collins, který po válce zůstal v Německu a zasazoval se o záchranu jávských opic v berlínské zoo. Pak si ve Schwarzwaldu otevřel hospodu, kde gin prodával. Jeho recepturu rozvinuli Alexander Stein s Christophem Kellerem a v roce 2010 jej uvedli na trh. Už další rok získal ocenění Nejlepší gin na světě v soutěži International Wine and Spirit Competition. V Česku zatím moc známý není. Chtěli jsme bar propojit s terasou, motiv džungle a příběh ginu se tak perfektně propojil s naším konceptem. Mám velkou radost, že se ambasadorem The Monkey Baru stal Matěj Ruppert ze skupiny Monkey Business. Perfektně si rozumíme a Matěj Ruppert bude v baru i hrát jako dýdžej.

Kdo design baru navrhl?

Provedení bylo zcela v režii Pernod Ricard, aby byl dodržen jednotný styl ginu Monkey 47. Už samotný vstup evokuje džungli, stěny a strop pokrývají tapety s palmami a opicemi, obsluha má tropické uniformy, interiér je laděn dozelena, která je uklidňující a zároveň velmi trendy barva. Působí svěže a zároveň elegantně. V The Monkey Baru chceme vyprávět příběhy, ať už ginu Monkey 47 nebo jednotlivých koktejlů a pokrmů. Hosté si sem chodí odpočinout, za zábavou i inspirací. Interiér hotelu navrhla Aggi Bruch, stálá designérka hotelů Falkensteiner.

————————————————————————————————————————–

Claudio Sturm

Pochází z Německa, kde začal kariéru v hotelech Sheraton a Park Hyatt v Hamburku. Otevíral hotel Hilton v bulharské Sofii a transformoval Scandic Hotel v Innsbrucku na hotel Hilton. V Bulharsku vedl tři hotely Double Tree by Hilton, než před deseti lety přijel do Prahy jako ředitel hotelu Falkensteiner Hotel Maria Prague. Teď stojí u jeho rekonstrukce a změny na butikový městský hotel Falkensteiner Hotel Prague.

Newsroom TTG

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Back to top button