ChorvatskoGastroHotelyKam jet?RakouskoZahraničíZprávy

Ať žije život u moře

Falkensteiner Resort Punta Skala spolupracuje s vídeňskou restaurací TIAN – vegetariánsko-veganskou pop-up restaurací na chorvatském Jadranu.

Foto: TIAN
Lahodný výhled: Falkensteiner Resort Punta Skala zve od 1. června 2022 hosty do chorvatského Zadaru společně s oceňovanou vídeňskou restaurací TIAN. Až do 18. září zve nová pop-up restaurace „TIAN Bistro am Meer“ gurmány na vegetariánské a veganské pokrmy na Jadranu. V souladu s filozofií TIAN pocházejí sezonní suroviny od regionálních ekologických výrobců z okolí Zadaru, které předtím osobně navštívil šéfkuchař TIAN Paul Ivić. Tyto produkty jsou pak v kuchyni zpracovány od kořene až po list.  Inspirován chorvatským pobřežím vytvořil Paul Ivić se svým týmem vegetariánsko-veganské sdílené menu Falkensteiner, které se podává uprostřed stolu. O obvyklou kvalitu TIAN se stará dlouholetý šéfkuchař TIAN Florian Burtscher, který koncept realizuje přímo na místě společně s týmem Falkensteiner. Dezerty pocházejí z rukou šéfkuchaře TIAN Thomase Scheiblhofera. Pro vinný lístek vybral hlavní sommelier TIAN André Drechsel přírodní vína z Chorvatska a Rakouska.

Během dne si hosté mohou v baru u bazénu objednat také dvě veganská jídla Paula Iviće: TIAN Tatar z červené řepy a TIAN Burger.

Rezervace je možná na recepci hotelu Punta Skala Resort a na telefonním čísle +38523500911. Noc v pokoji Superior v hotelu Falkensteiner Hotel & Spa Iadera lze rezervovat od 320 eur pro dvě osoby včetně snídaně; noc v pokoji Falky Superior v rodinném hotelu Diadora začíná na 505 eur pro dva dospělé a jedno dítě. Další informace naleznete na www.falkensteiner.com/resortpuntaskala.

Paul Ivić / Foto: TIAN

Kuchyni vídeňské restaurace TIAN charakterizují sofistikované, nekomplikované a vegetariánsko-veganské pokrmy. Zakladatel Christian Halper a šéfkuchař Paul Ivić od roku 2011 nastavují nová měřítka, zásobují gurmány svou láskou k experimentování a díky tomu se TIAN opakovaně dostává mezi pět nejlepších vegetariánských a veganských restaurací na světě. S jednou michelinskou hvězdou a čtyřmi toques Gault Millau je jedinou vegetariánskou restaurací v Rakousku, která se může pyšnit těmito oceněními. Za svůj závazek k udržitelnosti získala také michelinskou zelenou hvězdu. V létě 2022 doplní „TIAN Bistro am Meer“ ve Falkensteiner Resortu Punta Skala stávající restaurace ve Vídni a Mnichově.

Při příležitosti otevření 1. června 2022 na místě pro své hosty osobně vařil špičkový šéfkuchař Ivić: „Koncept TIAN pro mě dalece přesahuje vegetariánskou kuchyni. Stravování je víc než jen konzumace jídla. Jíst znamená převzít odpovědnost za všechny suroviny a všechny tvrdě pracující lidi, kteří za nimi stojí. Jíst znamená spojovat lidi, protože k tomu není potřeba společný jazyk – stačí dobrá duše,“ říká Ivić o filozofii restaurace. Rodilý tyrolský šéfkuchař s chorvatskými kořeny se vyučil svému řemeslu ve špičkové gastronomii v Německu, Rakousku a Švýcarsku, než se prosadil ve vídeňské restauraci TIAN. Hvězdný šéfkuchař mezitím vydal tři kuchařky a je zastáncem uvědomělého přístupu k jídlu. Spolupráce tak ideálně zapadá do portfolia skupiny Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG), která kromě provozování prémiových hotelů a rezidencí chce v rámci celé FMTG zavést také větší míru udržitelnosti. Na poloostrově nedaleko Zadaru nabízí Falkensteiner Resort Punta Skala dva hotely a kolekci apartmánů. Zatímco pětihvězdičkový rodinný hotel Diadora – po rozsáhlé rekonstrukci – je zaměřen na rodiny, pětihvězdičkový dům Iadera oslovuje především jednotlivce a páry. Ti, kteří hledají akci, najdou širokou nabídku aktivit a trávení volného času v moderním sportovním, zábavním a eventovém centru Fortis Club. Gurmáni jsou v obou hotelech na správné adrese a pochutnají si především na středomořské alpsko-jadranské kuchyni.

Foto: TIAN

O Falkensteiner Hotels & Residences

Skupina Falkensteiner Michaeler Tourism je jednou z předních soukromých společností v oblasti cestovního ruchu v sedmi evropských zemích. Pod svou hlavičkou sdružuje divize Hotels & Residences, které v současnosti zahrnují 27 čtyř- a pětihvězdičkových hotelů, tři apartmánové komplexy a prémiový kemp. Podstatnou součástí filozofie dovolené Falkensteiner je požitkářství. Ve všech hotelech se podávají středomořsko-alpská jídla a regionální speciality. Dokonalé propojení s okolím vytvářejí také kvalitní přírodní materiály, spousta světla a jasné tvary. Na návrhu se podíleli někteří známí architekti, například Matteo Thun, Richard Meier a Boris Podrecca. Všechny hotely mají prostorné Acquapura SPA, kde se nabízejí masáže, kosmetické procedury a celostní regenerační a preventivní programy. Rozsáhlá nabídka služeb, zábavy, volnočasových aktivit a sportovního vyžití je v každém hotelu samozřejmostí.

Newsroom TTG

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Back to top button