AkceGastroMěsta & regiony ČRNovinkyPraha

Do prvního ročníku festivalu Restaurant Week se v Praze zapojí 25 podniků

V Praze se v dubnu bude poprvé konat gastronomický festival Restaurant Week. Zájemcům nabídne za jednotnou cenu návštěvu 25 pražských restaurací, které pro festival připravily menu, uvedla jedna z organizátorek Ana Grosmanová. Cílem festivalu je přiblížit široké veřejnosti gastronomický zážitek ze zajímavých restaurací. Konat se bude od 12. do 23. dubna 2023.
Ilustrační foto: Pixabay

Organizátoři chtějí do Česka přinést akci, která se od roku 1992 každoročně koná například v New Yorku, Chicagu, v Londýně a rozšířila se i do sousedního Polska.

Za jednotnou cenu 790 Kč na osobu nabídne festival tříchodové menu například v restauraci La Bottega Bistroteka, Next Door, Nha hai hanh nebo v restauraci Pod Věží. Podle Grosmanové je možné, že se ještě přidají další podniky, zatím jich je 25.

Lidé si musí návštěvu předem rezervovat přes web festivalu. Restaurace nabízí rezervace na přesný čas, počet míst je omezený, stejně jako množství vstupenek. „Host má na návštěvu zhruba 90 minut,“ uvedla Grosmanová.

Doplnila, že festival chce podporovat udržitelné hospodaření. Proto se rezervace na každý další den budou uzavírat vždy večer před jeho začátkem, aby podniky věděly, kolik přijde hostů, a zbytečně nevyhazovaly potraviny, které nevyužijí.

Organizátoři by chtěli, aby se festival v příštích letech rozšířil i do dalších měst a regionů.

Newsroom TTG / ČTK

Ukázat další

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button