AkceKam jet?KulturaMěsta & regiony ČRNovinkyStřední Čechy

GASK zve na festival A Day of Sound

V Galerii Středočeského kraje v Kutné Hoře se 10. září od 16:00 uskuteční čtvrtý ročník festivalu A Day of Sound, který přivádí do galerie nezávislou a experimentální hudbu v režii hudebního publicisty Pavla Klusáka. 

Akce A Day of Sound nabídne letos dvě části – jedna bude patřit autorským písničkářům, druhá hudebním experimentátorům. Těšit se můžete na živoucí legendu mezi českými písničkáři Vladimíra Mertu, oceňovanou skupinu kolem písničkářky Magdaleny Fendrychové s názvem Kvietah nebo legendárního hudebníka Jakuba Nohu.

V experimentální části uvede A Day of Sound českou premiéru dua berlínských osobností elektronické scény: Frank Bretschneider a Jan Jelinek se spojili v duu Beispiel. Experimentální hudební scénu reprezentuje i korejská umělkyně Jena Jang, která pro GASK připravuje audiovizuální vystoupení. Nebude chybět ani Petr Borkovec & Tarnovski nebo duo Boyse (Petr Vrba a Martin Nábělek), kteří patří k futuristickým, imaginativním a znepokojivým projektům: volným stylem se tu potkává noise, free jazz a náklonnost k japonským dystopickým soundtrackům.

Součástí akce A Day of Sound je kromě hudby také umění. Těšit se můžete na řadu zajímavých komentovaných prohlídek k aktuálním výstavám GASK.

Vstupné je součástí platné vstupenky do galerie. Během celého dne můžete navštívit festival i všechny aktuální výstavy (dospělí 200 Kč, rodinné vstupné 450 Kč, senioři, ZTP, studenti do 26 let 50% sleva).

Newsroom TTG

 

Ukázat další

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button