Vydejte se o víkendu ochutnat polské speciality

Pražské náměstí Jiřího z Poděbrad hostí o víkendu 26.–27. září již třetí ročník Dnů polské kuchyně a kultury.

Náměstí Jiřího z Poděbrad Zdroj: CzechTourism

Náměstí Jiřího z Poděbrad Zdroj: CzechTourism

Idea této gastronomické akce vznikla v roce 2012 v Polském institutu v Praze. Došlo k tomu v době, kdy česká média přinášela v souvislosti s kauzami kolem polských potravin pouze negativní ohlasy. Snahou pořadatelů 3. ročníku gastrofestivalu je ukázat, že polské potravinářské výrobky jsou nejen chutné a zdravé, ale i bezpečné. Proto se letos prezentují mnozí ekofarmáři, kteří do Prahy přivezli například kozí sýry, med a výrobky z medu, jablka a mošty, uzeniny a další produkty ekologického zemědělství.

Stánky, jež jsou na náměstí umístěny vedle tradičních Farmářských trhů, nabídnou nejen nejrůznější ochutnávky polských delikates s možností jejich koupě, ale i informace o turistických regionech celého Polska.

Kromě gastronomie bude velký prostor věnován i kulturním vystoupením. Na venkovní scéně se objeví hudební „chuťovky“ v podobě známých polských kapel DagaDana, Buraky a dolnoslezského folklorního souboru Katarzynki. Šéfkuchař Zbigniew Koźlik z Vratislavi, jenž připravoval během EURO 2012 kulinářské speciality pro fotbalové reprezentace Polska, Ruska a Řecka, představí v několika vstupech kouzlo polské kuchyně.

Celý program bude probíhat v sobotu 26. 9. od 14.00 do 22.00 a v neděli 27. 9. od 10.00 do 17.00.

ln

Destinací měsíce je Polsko, více článků najdete zde.

Enter the text or HTML code here

Komentovat

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..