PolskoZprávy

Vydejte se o víkendu ochutnat polské speciality

Pražské náměstí Jiřího z Poděbrad hostí o víkendu 26.–27. září již třetí ročník Dnů polské kuchyně a kultury.

Náměstí Jiřího z Poděbrad Zdroj: CzechTourism
Náměstí Jiřího z Poděbrad Zdroj: CzechTourism

Idea této gastronomické akce vznikla v roce 2012 v Polském institutu v Praze. Došlo k tomu v době, kdy česká média přinášela v souvislosti s kauzami kolem polských potravin pouze negativní ohlasy. Snahou pořadatelů 3. ročníku gastrofestivalu je ukázat, že polské potravinářské výrobky jsou nejen chutné a zdravé, ale i bezpečné. Proto se letos prezentují mnozí ekofarmáři, kteří do Prahy přivezli například kozí sýry, med a výrobky z medu, jablka a mošty, uzeniny a další produkty ekologického zemědělství.

Stánky, jež jsou na náměstí umístěny vedle tradičních Farmářských trhů, nabídnou nejen nejrůznější ochutnávky polských delikates s možností jejich koupě, ale i informace o turistických regionech celého Polska.

Kromě gastronomie bude velký prostor věnován i kulturním vystoupením. Na venkovní scéně se objeví hudební „chuťovky“ v podobě známých polských kapel DagaDana, Buraky a dolnoslezského folklorního souboru Katarzynki. Šéfkuchař Zbigniew Koźlik z Vratislavi, jenž připravoval během EURO 2012 kulinářské speciality pro fotbalové reprezentace Polska, Ruska a Řecka, představí v několika vstupech kouzlo polské kuchyně.

Celý program bude probíhat v sobotu 26. 9. od 14.00 do 22.00 a v neděli 27. 9. od 10.00 do 17.00.

ln

Destinací měsíce je Polsko, více článků najdete zde.

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button