AkceGastroHotelyKam jet?Města & regiony ČRNovinkyPraha

Svátky v džungli

The Monkey Bar vás zve na důmyslné vánoční menu a na sametovou silvestrovskou oslavu přímo v centru Prahy, v Opletalově 21.

Foto: Falkensteiner Hotel Prague

Což takhle oslavit letos Vánoce zcela netradičně, uvolněně a v pohodě? The Monkey Bar vás pohostí nejen na Štědrý večer, ale také vás přivítá k obědu a večeři po oba vánoční svátky. The Monkey Bar je oáza pohody v městské džungli a spojuje prvotřídní gastronomii, luxusní koktejly a moderní klasiku se společenským stolováním. Šéfkuchař Nenad Jovanović vás doprovodí na kulinářské cestě se čtyřmi chody na sedmi talířích a manažer baru Benedikt Houda vás zasvětí do párování vín završené signature koktejlem, vytvořeným pouze pro tento slavnostní den. Menu o 4 chodech přijde na 2500 Kč na osobu a párování koktejlů a vína na 800 Kč.

Foto: Falkensteiner Hotel Prague

V poslední večer roku se oblečte do sametu a přijďte do The Monkey Baru na silvestrovskou párty, kterou dokonale popisují tři slova: Dine. Drink. Dance. V sametovém oblečení krásně zapadnete a navíc vás odmění welcome drinkem. Hrát bude DJ Kewu, nominovaný na cenu Esquire Man, a o překvapení se postará soubor Kiki House of Velvet. K (ne)zodpovědnému pití se podává občerstvení Monkey Bites Menu. Po odpočtu posledních minut roku 2022 pod heslem „Wash off your sins with shots“ se rozjede taneční afterparty a podává se půlnoční raut. Při rezervaci místa předem se vstupné neplatí, minimální konzumace činí 3000 Kč a zahrnuje veškerý program. Kdykoli během noci je možné přijít za vstupné 850 Kč bez rezervace místa, v ceně vstupenky je welcome drink a půlnoční raut s celým programem.

Foto: Falkensteiner Hotel Prague

Rezervujte místa včas na Reservations – Monkey Bar (monkeybarprague.com), e-mailem na hello@monkeybarprague.com, případně telefonicky na +420 226 216 599. Více na www.monkeybarprague.com

Foto: Falkensteiner Hotel Prague

VÁNOČNÍ MENU

2500 Kč za osobu

1. chod

Foie gras podávaná s domácí brioškou, grilovanou hruškovou marmeládou a praženými lískovými oříšky

Carpaccio z mořského vlka s červenou řepou, citronem a quinoou

Henri de Villamoont – Blanc de Blancs

2. chod

Pastináková krémová polévka s fíky a perníkovým kořením

Bodegas Añadas – Tempranillo Merlot

3. chod

Kachní prsa glazovaná v miso, lesní plody a glazovaná zelenina

Grilovaný filet z halibuta, krusta ze sýra Gruyère se smetanovým ječmenem, mušlemi a bílým vínem

František Mádl – Rulandské šedé

4. chod

Pečený hruškový a lísko-oříškový knedlík s teplou vanilkovou omáčkou

Pečený dýňový koláč s lehkým kaštanovým krémem a skořicí

Kaštanové espresso Martini

Foto: Falkensteiner Hotel Prague

SAMETOVÉ SILVESTROVSKÉ MENU

1000 Kč za osobu

1. chod

Foie gras a červená řepa s praženými lískovými oříšky v sendviči

Uzený sýr a houbový knedlík s čerstvými lanýži

Ceviche z tuňáka s avokádem a koriandrem

2. chod

Empanadas s krevetami a křenovou omáčkou

Kuře v rozmarýnovém popelu s omáčkou z piva a másla

Pomalu vařená vepřová krkovice s bezovým květem a pastinákovým pyré

Brambory na dřevěném uhlí ve smetanové pěně z kopru a pórku

3. chod

Rakytníkové a vanilkové makronky

Teplý koláč z pekanových ořechů a marcipánu

Čokoláda s křupavou kuřecí kůží

 

Ukázat další

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button