GastroMěsta & regiony ČRTOP

Projekt Czech Specials se rozšiřuje na cukrárny a kavárny

Projekt Czech Specials, který je partnerským dílem agentury CzechTourism a Asociace kuchařů a cukrářů ČR, si klade za cíl popularizovat českou kuchyni. Czech Specials je nejen průvodcem po kvalitních restauracích, které nabízejí tradiční i moderní českou kuchyni, ale je také prestižní certifikační značkou. 
Foto: Pixabay

K české kuchyni ale patří neodmyslitelně i lokální cukrářské výrobky, proto byla certifikace Czech Specials od února tohoto roku rozšířena. Nyní tak mohou o certifikaci Czech Specials žádat i cukrárny a kavárny, které nabízejí minimálně tři druhy typicky českých cukrářských výrobků v tradiční či moderní formě a vysoké kvalitě.

„České cukrářské umění má dlouhou a úspěšnou historii. Byly doby, kdy se do Prahy a Brna jezdilo do cukrárny na zákusek a kávu až z Vídně. Chceme touto certifikací podpořit české cukrárny a kavárny, aby české cukrářské umění nezaniklo a mělo také úspěšnou budoucnost,“ říká Miroslav Kubec, prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

„Rozšíření certifikace je dalším krokem k podpoře gastro sektoru, který k turismu neodmyslitelně patří. Certifikace pomáhá v marketingových aktivitách a držitelé získávají cílenou mediální podporu zaměřenou na domácí i zahraniční turisty. Pro udělení certifikace je potřeba splnit všechna požadovaná kritéria, označení pak lze použít 3 roky,“ doplnil František Reismüller, ředitel odboru marketingu a zahraničních zastoupení.

Restaurace a cukrárny, které se do projektu přihlásí a splní všechna požadovaná kritéria, budou označeny značkou Czech Specials. Certifikát se uděluje na tříleté období začínající rokem jeho udělení. Po skončení období je nutné požádat o novou certifikaci. Pro podávání žádosti o certifikace je pro žadatele určen elektronický fomulář dostupný zde. Administrační poplatek za udělení certifikátu činí 750 kč bez DPH.

Více informací na: Podmínky pro certifikaci cukrárny/kavárny (czechspecials.cz)

Newsroom TTG

Ukázat další

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button