Polívková smršť

Kde se něco děje s dobrým jídlem, tam už skoro tradičně najdete Polívkovou smršť, která spojuje gastronomický zážitek s veřejnou sbírkou. Od 12. – 16. října si můžete polévku zakoupit přímo z pojízdného Food Trucku. Výtěžek sbírky totiž putuje obecně prospěšné společnosti ERGO Aktiv, která poskytuje účinnou rehabilitaci hlavně mladým lidem po mozkové příhodě a úrazech hlavy.

Foto: archiv festivalu
Foto: archiv festivalu

Vydatnou a zdravou polévku budou každý den prodávat klienti centra ERGO Aktiv za cenu 55,- Kč, z čehož minimálně 40,- půjde přímo na provoz centra. Když budete mít štěstí,  polévku  vám  naservíruje  sám  šéfkuchař  a  z hlediska  zdraví  vše  zkontroluje dietoložka Kateřina Cajthamlová.

[box]

V pondělí 12.10. začne vařit Roman Dolejš z La Gare krevetový Bisque na Křižíkově a bude tu i sám přítomen v čase 11:30 – 14:00.

V úterý bude u Prosek Point k ochutnání fazolová polévka Filipa Vobořila z Žofín Garden.

Ve středu 14.10. máte možnost nechat se překvapit na Křižíkově (stanice metra na pěší zóně) Ondřejem Slaninou, šéfkuchařem Chateau St. Havel.

Čtvrtek bude patřit restauraci Casa de Carli a jejich obilno-luštěninové polévce, která se bude podávat na Stodůlkách.

A konečně v pátek 16.10.  u stanice metra Florenc uvaří Ondřej Slanina opět nějaké chutné překvapení.

[/box]

Z Polívkové smršti se zkrátka stává fenomén, který spojuje lidi dobrým jídlem a dobrým skutkem.

Více najdete na www.polivkovasmrst.cz

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button