Města & regiony ČRZprávy

Objevte Valašsko jinak

S nespočtem chutí a s lidmi, kteří dělají svoji práci celým srdcem. Cestovní kancelář Bon Ton, s. r. o., Hranice uspořádala v červnu pro cestovní agentury a kanceláře infocestu Jak chutná Valašsko s podtitulem Nejlépe se prodává to, co člověk zná. Chtěla si vyzkoušet nový program zájezdu, který startuje již v září. Obrátili jsme se na ředitele cestovní kanceláře Bon Ton Ing. Petra Krause, aby nám tento nový program více přiblížil.

Foto: Ranč Bučiska

Při četbě bohatého programu vaší infocesty pro cestovní kanceláře by člověk mohl nabýt dojmu, že na Valašsku jsou doma samé ranče, farmy a bioprodukty. Jak to vidíte vy?

Oblast Rožnova pod Radhoštěm i celého Valašska je skvělým místem, kde se pojí čistá příroda, historie, tradice a široké možnosti trávení volného času pro každého. A již nějakou dobu víme o skvělých produktech, které v této oblasti místní farmáři, chovatelé a zemědělci vyrábějí a nabízejí. To vše nám složilo mozaiku, se kterou přicházíme v našem novém programu „Jak chutná Valašsko“. Majitelé ranče, kozí farmy, pivovaru, ruční výroby svíček, biofarmy… to jsou lidé, na kterých od prvního okamžiku vidíte, že svou práci dělají celým svým srdcem. Není to jen práce, je to jejich přístup k životu, náplň a životní styl. A to vše pocítíte i při návštěvě jejich podniků. Klienti také vidí, jak se o rodinný podnik stará opravdu celá rodina, návštěvníci zjišťují, že jsou i náctiletí, kteří vydrží hodiny bez mobilu v ruce, a v jejich očích vidí, že to, co dělají, má smysl. Odráží se to pak na skvělé kvalitě a chuti výrobků, které účastníci naší cesty ochutnají a mohou si je objednat také domů.

Víme, že moderní cestovní kanceláře nemohou nabízet jen základní služby – tedy přepravit klienta odněkud někam a tam jej ubytovat, případně nakrmit. Klienti chtějí něco specifického, chtějí kvalitní jídlo, a když k němu mají ještě i zážitek a emoci, jsou nadšeni. Zkrátka zákazník chce objevovat nové, chce si hrát a těšit se. Valašsko je pro tento typ zájezdů jako stvořené.

 

Spolupracujete i s řadou prodejců, jaký je zájem o téma gastroturistiky pro poznávací turistiku? Na co se klienti nejvíce „chytí“?

I pro nás je téma gastroturistiky relativně nové. Zájem mezi stovkami našich prodejců jsme cítili, a tak jsme se rozhodli to i realizovat. Chceme přitom dělat zájezdy v té nejvyšší možné kvalitě. Jsme připraveni na to, že se v prvních měsících nebude asi jednat o tisíce účastníků, o to nám ani nejde. Chceme nabídnout zákazníkovi něco zcela nového, kdy doslova ochutná víkend, který ještě nezažil. S našimi pečlivě vybranými a vyzkoušenými partnery rafinovaně útočíme na všechny smysly našich hostů – od nejlepší tradiční pálenky, skvělého lokálního piva, čokoládových pralinek přes čerstvé kozí mléko, nepopsatelně rozplývající se frgály, valašskou kyselicu podávanou s výhledem na Radhošť až po tradiční uzeniny.

Věříme, že cestovatelé se nejvíce chytí právě na kompletní program, kdy je vše v ceně zájezdu a klient nic nemusí řešit, nic rozhodovat, jen poznávat, bavit se a u toho jíst a pít. S naším programem cílíme také na firemní skupiny, například ukončení roku, teambuildingové akce…

 

Kombinujete gastronomické požitky například se sportovními či dalšími aktivitami?

Žádný zájezd by neměl být jednotvárný, proto také v našem víkendovém programu „Jak chutná Valašsko“ jsou další aktivity – procházka po Valašském městečku v přírodě, návštěva Radhoště, rozhledny, možnost jízdy na koni, možnost večerního programu v pivních lázních…

 

Červnová infocesta pro cestovní kanceláře splnila vaše představy o zájmu o takovou cestu?

Infocesta se opravdu vydařila. Bylo nejen skvělé počasí, ale přijeli i skvělí lidé a výborní prodejci. Program klapal ke spokojenosti všech zúčastněných. Ověřili jsme si to i při další komunikaci s kolegy z řad zúčastněných cestovních agentur a kanceláři po ukončení akce, kdy jsme řešili i ty nejmenší detaily programu.

Klienti jsou osloveni teprve od června tohoto roku. První turisté-zákazníci s námi „ochutnají Valašsko“ v září, kdy budou absolvovány první skupiny.

 

Máte i zahraniční zájemce, v čem je odlišná spolupráce s nimi?

Program „Jak chutná Valašsko“ budeme od konce roku nabízet také zahraničním klientům, ať již samotný, nebo jako ucelený produkt s kombinací tradičních lákadel incomingu – Prahy, Vídně a Budapešti. Věříme, že u nás na Valašsku cizí návštěvníci získají zcela odlišnou, a věříme, že velmi pozitivní, zkušenost z návštěvy České republiky.

 

Marta Jedličková

 

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button