MICEZprávy

Nebojte se hotelových restaurací

Lidé mají většinou nedůvěru vůči hotelovým restauracím, asi mají strach, že v luxusním hotelu se nedoplatí. Pokud ale chcete opravdu dokonalý kulinářský zážitek, nepřijde vás to tam o nic dráž než ve srovnatelných podnicích, které k hotelům nepatří. Nabízíme vám několik tipů na hotelové restaurace, jejichž návštěvu by byla veliká chyba nechat si ujít.

Hotel Augustine, Foto: archiv hotelu
Hotel Augustine, Foto: archiv hotelu

Gastronomická potěšení v hotelu Augustine

Augustine Restaurant najdete v prosklené části nádvoří hotelu Augustine na pražské Malé Straně. Pochutnat si zde můžete na vybraných pokrmech inspirovaných českou a evropskou kuchyní, které tým pod vedením šéfkuchaře Marka Fichtnera připravuje výhradně z čerstvých a nejlépe sezonních ingrediencí.

Ochutnejte třeba vepřová líčka dušená v proslulém svatotomášském pivě s petrželovým pyré, růžičkovou kapustou a špekovým knedlíkem, nebudete litovat. Přijít můžete kdykoliv, v restauraci se podávají snídaně, obědy i večeře sedm dní v týdnu.

 

Le JardinLe Jardin – jedna z nejlepších v zemi

Kuchyni českokrumlovského hotelu Bellevue šéfuje teprve 28dvacetiletý Jiří Hadač, jeden z nejlepších kuchařů na jihu Čech. Za pouhé dva roky svého působení udělal z restaurace Le Jardin podnik, kam bez rezervace snad ani nemá cenu chodit.

Restauraci navštěvují hlavně cizinci. Nejvíc Američané, ale početní tu jsou také Rakušané, Němci nebo turisté z Asie. A učí se sem chodit i Češi. Nekuřácká restaurace má pouhých 22 míst, na větší akce tu ale otevírají sklípek, kam se vejde dalších 40 lidí. Jiří Hadač miluje francouzskou kuchyni, a tak na ní postavil jídelníček.

 

Café-Restaurant hotelu Quisisana PalaceQuisisana Palace

Chcete-li se cítit zároveň jako doma i jako vzácný host, zajděte si do restaurace karlovarského hotelu Quisisana Palace. Café-Restaurant hotelu je od rána do večera provoněn kávou, která se zde podává ve třech variantách, a to jako jemná, střední a silná, jako v jediném karlovarském hotelu zde servírují snídaně à-la-carte, mají zde vynikající moučníky, ale hlavně, obědy a večeře jsou zde neodolatelné.

Ne nadarmo si v době konání Mezinárodního filmového festivalu nechal Richard Gere, který bydlel v protějším Puppu, nosit jídlo právě odsud. Však za to také šéfkuchaři Martinu Pitákovi poslal poděkování.

 

Gourmet ClubSkvělé jídlo v atmosféře dob minulých

V samém srdci Prahy najdete útočiště s podmanivou atmosférou první republiky – restauraci Gourmet Club v Hotelu Palace. Již od svého otevření v roce 1924 se restaurace stala centrem společenského a kulturního života v Praze. Navštěvovaly ji takové osobnosti jako Josephine Baker, Emma Destinová, Enrico Caruso, Oldřich Nový a mnoho dalších slavných hostů.

Šéfkuchař Radomír Benetka pro vás připraví delikatesy české a mezinárodní kuchyně. Podmanivý secesní interiér, živá hra na piano a skvělá kuchyně vás přenesou do dob minulých a okouzlí vás natolik, že se sem budete často s láskou vracet.

 

red

 

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button