Partnerská sekceZprávy

La Loca: v hlavní roli kachna, houby a dýně

Partnerský článek

Zajímavé podzimní menu kombinující jídla Středního východu a Středomoří připravil šéfkuchař pražské restaurace La Loca Radim Gerlich. La Loca na jaře 2017 otevřela po rekonstrukci a potěšila všechny návštěvníky novým jídelním konceptem Together Tastes Better, tedy něco jako Spolu nám chutná víc, což je i motto celé restaurace. Tento koncept klade důraz na pocit sdílení společné radosti a nadšení z dobrého jídla, a tak si ho za krátkou dobu hosté velice oblíbili.

 

Foto: LaLoca

Nové podzimní menu patří do tzv. crossover cuisine, neboli kuchyně, která míchá a spojuje chutě různých regionů i tradic. Kombinace jídel specifických pro země Středního východu a Středozemí (především Itálie) je přizpůsobena blížící se zimě. Hlavní roli v ní hrají houby, řepa, dýně a kachna. Novinkou na menu je šakšuka (shakshuka), pokrm se zeleninou a vejci původně pocházející ze severní Afriky a dnes velice oblíbený například v Izraeli. Považuje se za celodenní jídlo, je tedy vhodné k snídani, k obědu i k večeři.

Hosté mohou všechny chody ochutnat jak v menších, tak v klasických porcích. Ty malé slouží ke sdílení, větší k jednotlivým gastronomickým zážitkům. Celé menu bude k dispozici po celou zimní sezónu.

 

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button