DopravaZprávy

Kuchaři z Asociace kuchařů a cukrářů ČR budou vařit v jídelních vozech ČD

Zákazníci jídelních vozů a bistrovozů ve vlacích Českých drah se mohou od zimní sezony 2016 těšit na další novinky. Menu platné od  20. ledna pro ně již nyní připravuje Asociace kuchařů a cukrářů České republiky. Její tým tak přebírá pomyslnou štafetu po šéfkuchařích Československého svazu kuchařů v Praze, kteří ji úspěšně nesli celých pět let.  

Foto: archiv JLV
Foto: archiv JLV

„Díky spolupráci s nejlepšími profesionály, jakými jsou Jiří Král nebo Jaroslav Sapík, se nám podařilo posunout gastronomii ve vlacích na úroveň dobrých restaurací. Nabídka vozů pod produktovou značkou ČD Restaurant je postavena na prvotřídních surovinách a originálních receptech,“ hodnotí dosavadní spolupráci s českými špičkovými profesionály marketingový ředitel JLV Jan Valeš. „Společně jsme nejen přilákali větší počet zákazníků, kteří stále častěji dávají přednost našim sezonním specialitám před tradičními pokrmy, ale zároveň šíříme povědomí o vysoké úrovni české kuchyně doma i v zahraničí.“  

V čele nového týmu, jehož prvním úkolem je připravit zimní menu, stojí známý šéfkuchař JLV Martin Jiskra – šéfkuchař ČD Restaurant a manažer Národního týmu kuchařů a cukrářů  ČR. Zkušenosti sbíral doma i v zahraničí. Mimo jiné v Rakousku, Japonsku, v USA a také v Kuwaitu, kde nějaký čas vařil dokonce pro člena královské rodiny. „Je to profesionál, autor několika  kuchařských knih a nositel četných ocenění v oblasti gastronomie. Stejně skvělou pověst má v oboru také Asociace kuchařů a cukrářů České republiky. Jsem přesvědčen, že spojení produktu ČD Restaurant s odborníky z Asociace je příslibem dalších pozitivních změn v gastronomii na kolejích,“ dodává Jan Valeš.

 

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button