Festival Ostravování

Ve dnech 7. a 8. dubna v ostravském hotelu Clarion pořádá krajská sekce Asociace hotelů a restaurací ČR festival Ostravování. Vstupenky na festival si můžete již koupit prostřednictvím stránek www.ostravovani.cz.

Foto: archiv festivalu

Festivalové dění bude nabité degustačními ukázkami známých restauratérů včetně vítěze kategorie Restauratér roku 2016 Krzysztofa Sajdoka, který skvěle vládne kuchyni v hotelu Vitality ve Vendryni. Každou hodinu se budou střídat odborníci z různých profesí, aby s publikem sdíleli zajímavé poznatky z dění v gastronomii, pohostinství či hotelnictví a nastupující trendy jako raw, vitariánství, food waste. Workshop vyvrcholí sobotní prezentací úspěšných gastronomických podniků a představením jejich konceptů.

Neméně zajímavé budou řízené degustace vín z projektu Král vín, které bude vést Branko Černý, rytíř vína či pódiové vystoupení, ve kterém snoubí pokrmy připravené šéfkuchařem Ottou Kokoszynskim, s vínem. Na pódiu se představí i mistr barman Karel Mayer, vynikající kuchaři z kraje a hosté z Prahy a Košic – Jan Punčochář a Juraj Hruška se svými vystoupeními, nebude chybět Chilli show nebo ostravský chlebíček trochu jinak. Návštěvníci budou moci ochutnat i pivo z karvinského minipivovaru či živou vodu z Jeseníků, zakoupit různé dobroty a posedět si při tom na kávičce u vystavovatelů, či s dodavateli jednat o zakázkách nebo obdivovat krásy a zajímavosti kraje v expozici Moravian – Silesian Tourism.

Významnou bude i soutěž mezi 8 odbornými školami z kraje, které připraví slavnostní tabuli na téma Veselé velikonoce – tradičně a přesto moderně. Školy obohatí svoje expozice o zajímavé programy a tak se v průběhu dne budou moci návštěvníci seznámit s každou školou a jejich profily a úspěchy.

Festival oslavuje poctivou práci, tvořivost a um všech, kterým se obor stal obživou i celoživotní láskou a jsou na něj patřičně hrdí. Festival ukáže i nové koncepty a rázovitý program tak, jak je rázovitý Moravskoslezský kraj. Festival je určen pro zvídavé odborníky i zanícené amatéry a veřejnost, kuchaře, sommeliéry, hospodské i kavárníky nebo studenty odborných škol či žáky základních škol, aby se správně rozhodli pro svoji budoucí profesi.

Brány festivalu OSTRAVOVÁNÍ budou otevřeny po oba festivalové dny od 10 do 18 hodin, součástí bude i losování o zajímavé ceny, které věnovali partneři festivalu. Festival tak v jarních dnech přináší zajímavá témata a inspiraci k zamyšlení v době před Velikonočními svátky.

 

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button