LidéZprávy

Barbora Kulíková je novou šéfcukrářkou Hotelu InterContinental

Šéfkou cukrárny pražského InterContinentalu je od začátku března Barbora Kulíková. Cukrářka, s více než patnáctiletou praxí, přišla do hotelu v Pařížské z restaurace Aromi. Dříve působila v restauracích Aureole, Flambée, Kampa Park a v Corinthia hotelu. Prvotní zkušenosti po vyučení sbírala na stáži ve Francii. Později se specializovala i na italskou, norskou a thajskou kuchyni.

Foto: archiv hotelu
Foto: archiv hotelu

Barbora velmi pečlivě sleduje nové metody a trendy v cukrářském oboru a těchto poznatků využívá k neustálému zlepšování práce. Kreativita a cit pro netradiční chutě jsou charakteristickým rysem jejích dezertů. Víc než sbírání gastronomických cen však oceňuje práci s lidmi, o čemž svědčí i úspěšné cukrářské kurzy, které Barbora dříve vedla. V kurzech vyučovala přípravu pravých čokoládových pralinek různých druhů i náplní.

Barbora preferuje jednoduchost a čistotu. Vliv francouzské kuchyně se promítá i do jejího cukrářského umění. Barbořiným neoblíbenějším dezertem je Crème Brûlée. „Vylepšování
a obměňovaní variant tohoto dezertu mě nikdy neomrzí,“ tvrdí Barbora.

Cukrařina je Barbořiným největším koníčkem. Ve volných chvílích se nejraději věnuje čtení odborné literatury a zkoušení nových receptů.

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button