Města & regiony ČRNovinky

Lanovky a vleky už nebudou moci užívat ani pěší

 
Foto: resort Dolní Morava
 
 

„Nemyslíme si, že by sezona byla ztracená, na druhou stranu je nereálné očekávat, že by se skiareály otevřely třeba v průběhu příštího týdne. Bude to do značné míry odpovídat tomu, co třeba očekáváme v úrovni číslo čtyři PSA,“ řekl Havlíček. Omluvil se, že na začátku týdne vláda u provozovatelů horských středisek vzbudila určitá očekávání o možnosti obnovit činnost. Epidemická situace se ale podle něj nevyvíjí dobře. Bral se ohled i na to, že v ostatních zemích rovněž nařízení zpřísňují, uvedl dále.

Zástupci skiareálů, organizací cestovního ruchu a sportu vládu v posledních dnech opakovaně vyzývali, aby obnovení provozu neodkládala, za hraniční termín určili pátek. Situace na horách je podle nich neúnosná. Slíbené kompenzace pomohou jen částečně, lyžařská střediska potřebují otevřít. Pokud by se tak stalo v průběhu února, pro mnohé provozovatele už to podle Asociace horských středisek (AHS) nebude řešení, sezona končí kolem 15. března, řekl její ředitel Libor Knot dříve. Advokátní kancelář Kalabis Aulický a spol. podala za skupinu 19 senátorů návrh k Ústavnímu soudu na zrušení části usnesení vlády týkající se provozu vleků a lanových drah. S advokátní kanceláří se spojila Asociace lanové dráhy, podle které je situace kritická.

Skiareály mohly v nové zimní sezoně zatím fungovat jen mezi 18. a 26. prosincem. Ztráta kvůli uzavření činila do 10. ledna podle AHS jednu až 1,2 miliardy korun.

Newsroom TTG

Ukázat další

Související články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button