Zermatt Matterhorn – požitkářská destinace

ZT Zermatt je nejpopulárnější horská vesnice s nejfotografovanější horou na světě. Je místem, kde se setkávají horolezci, vyznavači lyžování, labužníci i milovníci přírody.

Foto: Zermatt, Switzerland’s culinary stronghold © Michael Portmann

Foto: Zermatt, Switzerland’s culinary stronghold
© Michael Portmann

Je fascinující, že se alpinisté stále ještě pouští do výstupu na Matterhorn (4 478 m n. m.) po stopách prvního horolezce Edwarda Whympera. Tomu se podařilo dosáhnout vrcholu přes proslulý Hörnligrat v roce 1865. Zermatt oslaví 150. výročí prvního výstupu v roce 2015.

Hosté se pohodlně vlakem dostanou až do centra alpského městečka. Zermatt byl a je stále místem bez automobilového provozu. Způsobem dopravy je chůze, a to jak v létě, tak i v zimě, příp. můžete využít koňský povoz nebo jeden z malých elektrických taxíků, který doveze vaše zavazadla úzkými uličkami k hotelům a apartmánům.

360 kilometrů sjezdovek čeká na milovníky zimních sportů od časného rána do pozdního odpoledne. To vše na švýcarské i na italské straně Matterhornu, kde se hora nazývá Monte Cervino. Letní lyžařský areál na ledovci Theodulgletscher se může pochlubit 21 km zasněžovaných sjezdovek. Jinými slovy: Zermatt nabízí lyžování 365 dní v roce. V zimě mohou rovněž turisté a milovníci sněhu vyrazit na túry či procházky zasněženou krajinou. V letním období využijte více než 400 km značených turistických stezek.

Špičková kvalita gastronomie se hostů nabízí v městečku, v hotelech a také na turistických trasách či lyžařských sjezdovkách v horách: 20 restaurací získalo celkem 248 bodů Gault Millau. Mnoho hotelů a restaurací v Zermattu jsou rodinné podniky, které si uchovávají své tradice a hostům – mezi nimiž je až 80 procent pravidelných každoročních zákazníků – nabízí vysoce kvalitní služby. Naleznete tu jak nové hotely, tak i historické s typickou architekturou. Mnohé z nich jsou alpské, kombinují kámen, sklo a tradiční, dobře udržované dřevo. Pro ty, kteří kromě sportu a cvičení také rádi nakupují, doporučujeme klidnou procházku podél Bahnhofstrasse. Ve večerních hodinách si můžete vybrat z velkého množství klubů, barů a tanečních klubů pro dlouhé noci.

Aktuality Zermattu:

Hotel Cervo: New suite available from December 2013
Cervo Lodge is the name of the new 240 m2 suite offered by the Mountain Boutique Resort. Aside from TV rooms and a generous living area, the suite, which accommodates six to seven guests, also has three bedrooms: master bedroom, attic room and forest room. The outdoor whirlpool provides a magnificent view of the Matterhorn.

Hotel Astoria has a new spa
News from the Steinmatte area: The Astoria Hotel is converting its spa. As of the beginning of December 2013, guests can enjoy hours of relaxation in the sauna, wellness showers and the sanarium. A chill-out room will also be available.

Have a wonderful floral sleep
The former two-star Alpenstern Hotel has been converted into the four-star Fleurs de Zermatt Alpenhotel. The grand opening will take place on 13 December 2013. Each of the hotel’s 38 rooms is dedicated to a rare local flower: Alpine Columbine, Edelweiss and Alpine Toadflax are among the florets watching over the guests when they sleep. The rooms and suites come in sizes of 22m2 to 85m2. Swiss pine wood, local slate and granite and a spa with outdoor area give the hotel a genuine Alpine feel.

New luxury chalet: Chalet Ibron
Chalet Ibron is the latest addition to the range of holiday accommodation offered by luxury apartment specialist Mountain Exposure. Part of the Les Perles chalet group, which also includes the Gemini, Castor and Pollux chalets, Ibron offers full catering services, its own staff and a gourmet chef. The three-floor detached chalet has four bedrooms and can accommodate a family of eight.

Zermatt in the wintertime is also an attractive gourmet hotspot
Famous Chefs de Cuisine spoil their guests in Zermatt like migratory birds in the winter. Ivo Adam from the Ristorante Seven in Ascona is still bedazzling guests for a second winter season in the Backstage Hotel & Vernissage. Roland Kilian from the Rebstock Restaurant in Tschugg is now cooking for his third winter season in the Dolce Vita restaurant. And in the Mont Cervin Palace (Ristorante Le Capri) the team of Michelin Star chef, Andrea Migliaccio, from Hotel Capri Palace in Capri, near Naples (2 Michelin stars) has been bringing the culinary sea breeze to Zermatt for a few years now. Also Christian Geisler from the Restaurant Heimberg is to be found on Zermatt’s master chefs list. The Restaurant Heimberg as well as the other three restaurants are open in winter only.

Le Capri: 16 GaultMillau points, 1 Michelin star
Heimberg: 16 GaultMillau points, 1 Michelin star
After Seven: 15 GaultMillau points
Dolce Vita: 14 GaultMillau points

Restaurant Matterhorn glacier paradise: new look
Europe’s highest restaurant, which is now under the management of Zermatt Bergbahnen AG, is receiving a complete overhaul. The newly renovated Matterhorn Peak Shop and restaurant will reopen on 15 December 2013.

Další novinky najdete zde.

Zermatt Tourismus, telefon +41 (0) 27 966 81 11 (Marketing), marketing@zermatt.ch;

Facebook zermatt.matterhorn; www.zermatt.ch

Komentovat

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *