V pražské Les Moules ochutnáte čerstvé mušle i sto belgických piv

Pokud jste milovníci mušlí a jiných mořských „potvor“, doporučujeme vám navštívit pražskou restauraci Les Moules v Pařížské ulici. Pod dohledem vyhlášeného šéfkuchaře Vladimíra Honzáka zde vznikají kulinářské lahůdky, které pohladí chuťové pohárky každého milovníka mořských plodů.

mušle3

Mušle s kopřivami a citrusy Zdroj: www.lesmoules.cz

V tuto chvíli představuje restaurace Les Moules nový jídelní lístek, který obsahuje lahůdky vymyšlené přímo šéfkuchařem restaurace. Ochutnali jsme rizoto z mořských šneků s čerstvým libečkem a hoblinami parmazánu, mušle s kopřivami a citrusy i humrový bisque dvou protikladů.

Rybí klobása

Rybí klobása Zdroj: www.lesmoules.cz

Z degustačního menu nás ale nejvíce nadchla grilovaná chobotnice na bylinkovém másle s konfitovaným česnekem, doporučuje se s belgickým pivem Westmalie Tripel 9,5%, domácí rybí klobása lehce zauzená s křenovou pěnou, která nebyla vůbec cítit rybinou. Korunu dosadil šéfkuchař celému menu telecí oponkou s omáčkou Bernais a máslovým chřestem. Na zvědavé dotazy, co je to ta oponka, nám odpověděl, že jde o příčný sval na břiše, který telata nepoužívají.

Trochu extravagantně působily variace domácích pralinek dle šéfcukráře, který připravil náplně s kozím sýrem, cibulí a kari.

 

Grilovaná chobotnice na bylinkovém másle s konfitovaným česnekem

Grilovaná chobotnice na bylinkovém másle s konfitovaným česnekem Zdroj: www.lesmoules.cz

Co nás dostalo: Pivní sommeliér, který vás provede po nabídce 100 druhů belgických piv. Zdejší mušle jsou vyhlášenou lahůdkou, v Praze jich prodají 1500 kg měsíčně. Sami si je dováží od jednoho dánského dodavatele a ve stejný den vylovení se dostávají do chladícího auta, aby se dostali do Prahy, co nejdříve.

Termín testování: květen 2013

Místo: Pařížská 19/203, Praha 1, www.lesmoules.cz

 

Kristýna Gottwaldová, Lucie Poštolková

Komentovat

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *