V Ostravě proběhne 13. konference Asociace hotelů a restaurací ČR

Špičkoví čeští, slovenští a evropští odborníci na 13. konferenci Asociace hotelů a restaurací ČR, která se koná 22.–23. listopadu 2018, přijdou s náměty a novým pohledem na podnikání v oboru hotelnictví a gastronomie. Konference je šitá na míru podle současných trendů a poznatků hoteliérů.

Odborná část konference, stejně jako v minulém roce, bude jednodenní. Den před konferencí se bude konat Valná hromada přístupná všem členům bezplatně. Věříme, že konference bude pro vás nejen příležitostí získat cenné informace a potkat nové lidi, ale také příjemným setkáním s vašimi kolegy. Co vás tedy čeká?

Čtvrtek 22. 11. 2018

Po Valné hromadě vás zveme zvou na neformální GTG party v prostorách pivovaru Ostravar, který patří k nejstarším fungujícím podnikům v Ostravě. Je součástí společnosti Staropramen a v uplynulých 120 letech se významně zapsal do historie tohoto regionu. Budete mít možnost strávit příjemné chvíle v prostorách pivovarského muzea a posledních funkčních měděných varen, které byly u nás vyrobeny.

Pátek 23. 11. 2018

Odborná část konference proběhne v Clarion Congress Hotelu Ostrava. Slavnostní zakončení bude následovat v divadle Antonína Dvořáka, které je jednou ze scén Národního divadla moravskoslezského v Ostravě. Toto nádherné divadlo je domovskou scénou operního, činoherního a baletního souboru a jeho hlediště pojme 517 diváků. V divadle budou slavnostně předány Výroční ceny AHR ČR a jako součást závěrečného gala večera bude přichystán slavnostní raut. Během večera vás také bude čekat malá ochutnávka toho nejlepšího z divadelní produkce a poté se přesuneme na tradiční afterparty.

Odborná část konference bude ukončena hodinovým diskusním panelem na téma, které trápí všechny. Chceme se zeptat zástupců z ministerstva zahraničních věcí, ministerstva průmyslu a obchodu a ministerstva práce a sociálních věcí, jak budou řešit problematiku nedostatku zaměstnanců na trhu. Připravili jsme pro vás několik balíčků, které by vám mohly umožnit pozvat také své kolegy z řad vašich týmů. Registraci můžete provést na www.konferenceahr.cz.

Koho na konferenci osobně potkáte? Medailonky přednášejících naleznete na webu. Níže uvádíme některé z řečníků:

Ivo Toman – je autorem 13 knih a jedním z nejznámějších odborníků na osobní rozvoj a marketing. Narodil s Tourettovým syndromem. Navzdory omezením, která z tohoto onemocnění vyplývají, postavil svoji kariéru a podnikání na komunikaci. Učí, jak být šťastný, sebevědomý a úspěšný.

Proč odcházím z hotelů
Jako školitel, řečník i organizátor školení a konferencí často využívám hotely. Jako podnikatel mám mnoho jednání v restauracích. Své zkušeností a své představy o tom, jak mají vypadat kvalitní služby a jak zaměstnance k takovým službám přimět, vám ve své přednášce rád sdělím. Můj pohled na vedení kolektivu k úspěchu, zvyšování emoční inteligence je netradiční, ale ověřený.

Tjeerd Zandberg – výzkumný pracovník institutu European Tourism Futures Institute. V oblasti pohostinství disponuje bohatými znalostmi, pokud jde o inovace a strategický rozvoj. Tématem jeho výzkumu je, proč jsou někteří manažeři inovativnější než jiní.

Úspěch bude záviset na interakci technologií a lidí – Hotel 2025
Technologické inovace rychle mění naši společnost. Byli jsme svědky působivých příkladů, ale také toho, že mnoho potenciálně průlomových objevů nakonec skončilo nezdarem. Technologie umožňují vznik nových obchodních modelů, jako je Airbnb, nabízejí velké možnosti v oblasti náboru zaměstnanců, mění organizační struktury a poskytují regionům příležitost efektivně spolupracovat. Zásadním faktorem úspěchu je interakce mezi technologiemi a lidmi. Ve své prezentaci bude Tjeerd hovořit o úspěšných příbězích, trendech, ale i nezdarech, a vysvětlí také některé obecné, v pozadí stojící faktory, které generují změny.

Marcel Ihnačák
Známý slovenský šéfkuchař, majitel restaurace Boutique Hotelu Tanzberg, autor několika kuchařských knih a kolega Jamieho Olivera.

Jak jsem si splnil sen o vlastní restauraci
Marcel se původně chtěl stát profesionálním hokejistou, stejně jako jeho strýcové, kvůli zranění se ale musel hokejové kariéry vzdát. Začal se tedy věnovat gastronomii, která se nakonec stala jeho celoživotní láskou. Velký sen si Marcel splnil v Mikulově, kde otevřel svoji první restauraci, jež je součástí Boutique Hotelu Tanzberg a láká na speciality založené na lokálních surovinách, čerstvé zelenině a bylinkách, ale také na židovskou kuchyni.

AHR ČR, Newsroom TTG

Autor Petr Bílek (Články)


Komentovat

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.