Společnost Emirates přidává do svých menu chuť léta

Šéfkuchaři z Emirates se neustále inspirují světovou gastronomií a za použití čerstvých sezonních surovin vytvářejí nová menu, která uspokojují širokou paletu chutí. Letní menu společnosti Emirates bude obohaceno o sezonní potraviny.

Foto: Emirates

V následujících dvou měsících představí společnost Emirates na vybraných trasách nové položky na sezonním menu. Od července si budou moci cestující ve First a Business Class během cesty do Velké Británie a Irska pochutnat na věhlasném jahodovo-smetanovém dezertu Eton Mess. Servírovány budou také jahodové eclairs, jahodovo-krémový delice nebo mille-feuille s pošírovanými jahodami, krémem z bílé čokolády a bazalkovým tuille. Jen na výrobu dezertů pro lety do Velké Británie a Irska bude spotřebováno více než 200 kg čerstvých jahod.

Foto: Emirates

Pasažéry na cestě do Indie jistě potěší využití manga. Cestující ve First a Business Class si budou moci dopřát vrstvený mangový dort, zatímco pro cestující v Economy Class bude připraven sago-mangový kheer. Na toto speciální měsíční menu bude využito 6 tun manga Alphonso a mangového pyré původem z Indie.

Foto: Emirates

Pro cestující First a Business Class, kteří plánují v srpnu cestu do Itálie, se chystá předkrm v podobě sezonních rajčat kombinovaných s italským sýrem burrata. Ten se vyznačuje pevnou vnější sýrovou vrstvou, která je naplněná smetanou a kousky trhané sýrové hmoty. Každý den ho připravují tradičním způsobem producenti v Itálii a v SAE. Lehce máslová chuť sýru burrata tvoří perfektní kombinaci se sladkými a šťavnatými rajčaty, vyzrálými pod letním sluncem.

Společnost Emirates dělá svými speciálními menu cestujícím radost celoročně. Menu jsou klasicky připravována pro významné události, jako jsou Čínský nový rok, Ramadán či Velikonoce, vždy v závislosti na dostupnosti sezonních surovin. Minulý měsíc společnost představila pochutiny z bílého chřestu během letů do Německa, Amsterdamu a Francie, čímž reagovala na období sklizně v Evropě. Japonským svátkem Hanami se inspirovalo dubnové menu nabízené na trase do Japonska během období rozkvětu třešní.

Foto: Emirates

Letecká společnost se pyšní dlouholetými partnerstvími s místními dodavateli. Tento důraz na vysoce kvalitní ingredience vychází ze zaměření na jednoduché, kvalitně připravené pokrmy, které podtrhují regionální gastronomii jednotlivých destinací. Kuchyně společnosti funguje nepřetržitě a připravuje pokrmy pro 520 letů za den, servíruje tedy 209 jídel za minutu – což je výkon, kterého dosahuje díky 1800 kuchařům. Ti pracují s 12 450 recepty.

Foodies a nadšenci do jídla mohou nahlédnout do zákulisí palubních menu a globálních partnerství společnosti Emirates prostřednictvím food kanálu, který je dostupný v oceňovaném palubním zábavním systému ice.

Newsroom TTG

Enter the text or HTML code here

Komentovat

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..