Soutěžte o vouchery do nové restaurace Le Winstub

18-02

Zdroj: Archiv firmy

V nově restaurovaných sklepních prostorách populární francouzské restaurace La Gare je od 8. března otevřena Le Winstub, hospůdka v alsaském duchu s vůní kuchyně tohoto regionu. V členitém interiéru, který umožňuje setkání velkých i menších společností, předvádí šéfkuchař Vladimír Honzák škálu typických specialit regionu podél Rýna.

Žádné posezení ve winstubu se neobejde bez tarte flambée, regionální speciality připravené ze slabého vyváleného těsta pokrytého nejrůznějšími ingrediencemi. Chef kuchyně v La Gare ji nabízí hned ve více než tuctu podob. V podzemí restaurace La Gare si hosté mohou vybrat z obloh, v nichž jsou například ančovičky, kozí sýr, rukola, žampiony se špekem, vepřová klobása, sušená šunka či uzená kachní prsa vždy v chuti podpořená cibulí a ementálem. Magnetem je i otevřený rožeň, na kterém se před zraky hostů otáčejí selata, jehňátka i kuřata.

Podél jedné stěny winstubu je umístěn le buffet d´entrées, kde si hosté mohou nabídnout například na místě dělané paštiky a teriny, také v místní restauraci douzovaný hovězí jazyk, grilované sardinky a jiné delikatesy, doplněné čerstvým domácím pečivem, ve kterém nechybí ani bramborový chléb.

Na večerní hodiny je připraveno menu, v němž se objevují kromě jiného hovězí po burgundsku, vepřové ledvinky, králík na koňaku nebo i mušle na bílém víně.

V Alsasku se hutná krmě zalévá lahodným vínem. Rodák z alsaského Kintzheimu, sommelier Aurelien Hinsinger, vybírá pro La Gare ze sedmi odrůd tohoto regionu ta vína, která si již dokonale prověřil svým jazykem. Většinou je dováží přímo od malých vinařů. Sladší z jihu, sušší ze severní části.

Bon appétit et à votre santé!

Soutěžní otázka:

Co znamená v českém překladu slovo winstub?

Výhra:

4x voucher na večerní menu formou all you can eat v hodnotě 550 Kč na osobu

Odpovědi zasílejte faxem na číslo 224 252 567 nebo odpovídejte na e-mail: office@ttg.cz. Prosíme o uvedení vašeho jména, firmy, adresy, telefonu či e-mailu. Odpovědi prosím zasílejte do 21. července 2013.

 

 

Komentovat

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *