Restaurace Zlatá Praha má nový interiér i koncept

Partnerský článek

Panoramatická restaurace Zlatá Praha mění mýtus tradiční fine-dining restaurace vyhledávané náročnou klientelou chápající vysokou gastronomii spojenou s exaktní etiketou stolování a určenou pouze pro výjimečné události. Mezi nejdůležitější změny, které Zlatá Praha představuje je kompletní obměna gastronomického konceptu, nesoucí název: „Farm to Table“ neboli „od farmáře na stůl“. Restaurace má také nový vzhled.

Foto: Restaurant Zlatá Praha

Většina pokrmů na jídelním lístku je místního původu a jsou vytvořená na základě uvedených principů ve spolupráci dvou mužů – šéfkuchaře Romana Dolejše a Chef de Cuisine Michala Voldřicha, kteří osobně navštívili a pečlivě vybrali zvolené dodavatele.

Při vytváření nové nabídky byly proto použity následující zásady:

  • Omezení odběru produktů z běžných zdrojů „velkých komodit“ s jasným zaměřením na místní zdroje, zemědělství a chov zvířat
  • Výběr z produktů, které nebyly geneticky upraveny nebo ošetřeny antibiotiky a hormony, urychlující proces růstu a zrání
  • Budování osobních vztahů s místními farmáři a pěstiteli s cílem zajistit nejvyšší kvalitu dodávaných produktů z jejich farem, rybářství, polí a zahrad
  • Jasné názvy menu, pokrmů a receptů, které byly dříve složitě pojmenovávány a jimž rozuměli hlavně znalci a odborníci v oblasti gastronomie.

Zatímco sklepy restaurace jsou velmi dobře zásobeny některými z nejvzácnějších evropských vín, zjistíte, že nové nápojové menu také nabízí piva a lihoviny místní produkce, stejně jako některá z nejlepších vín od dodavatelů z České republiky a střední Evropy (ceny jsou konkurenceschopné s ostatními restauracemi ve městě). V nabídce jsou i nadále zahrnuty klasiky z evropského kontinentu i zbytku světa.

Výhled z terasy, Foto: Restaurant Zlatá Praha

Nedělní brunche zaznamenaly také změnu. Nově jsou k dispozici každou neděli od 11 hodin do 14 hodin. K dispozici je i dětský koutek a živá hudba. Cena CZK 1.190 za osobu a děti 6 – 12 let 50% sleva, děti do 5 let zdarma.

Restaurace má nový, svěží vzhled. Je pryč klasický fine-dining styl s bílými ubrusy na stolech. Otevřený interiér nabízí moderní a vzdušné prostředí. Zdánlivě malý krok výměny stolů, odstranění ubrusů, nové podlahy a obkladů stěn významnou měrou odlehčil atmosféru dřívější honosně vzhlížející restaurace.

Některé věci se však nezměnily, dotyk klasického luxusu stále zůstává s původními 16 kontroverzními lustry, které byly vyrobeny slavným českým umělcem Hugem Demartinim – mnohými hosty velmi oblíbené a oficiálně chráněné pražským památkovým ústavem.

 

Komentovat

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *