Pivovar Ferdinand zabodoval v soutěži Česká chuťovka

Partnerský článek

Pátý ročník soutěže o nejlepší potravinářské výrobky Česká chuťovka zná letošní vítěze. V Rytířském sále Senátu ČR v Praze byl 17. října již potřetí oceněn pivovar Ferdinand. Jeho Tmavý ležák 11 % se tak může pyšnit značkou „Dobrý tuzemský potravinářský výrobek“.

Pan Jaroslav Lebeda, sládek pivovaru Ferdinand s oceněním Foto: Michal Vokřál

Pan Jaroslav Lebeda, sládek pivovaru Ferdinand s oceněním Foto: Michal Vokřál

 

„Na umístění v soutěži jsme velmi pyšní,“ uvádí sládek pivovaru Ferdinand Jaroslav Lebeda a dodává: „Jedná se již o třetí oceněný výrobek pivovaru Ferdinand. Jsme moc rádi, že díky filozofii respektování původní receptury, dodržování tradičních postupů, podpoře domácích surovin a tlaku na kvalitu naše pivo nachází odezvu nejen u odborné poroty, ale těší se i stále většímu zájmu milovníků zlatavého moku.“ Pivovar Ferdinand si ocenění odnesl již v roce 2011 za polotmavý speciál s názvem Sedm kulí 13 % a v loňském roce za speciální světlé 15 % pivo d´Este .

Dvě značky piv, Sedm kulí 13 % a speciál d´Este 15 % rovněž nesou ocenění v projektu Regionální potravina, které uděluje Ministerstvo zemědělství České republiky. Více informací o soutěži naleznete na www.ceskachutovka.cz.

 

[box type=“info“]Benešovský Pivovar Ferdinand byl založen roku 1897 arcivévodou Františkem Ferdinandem d’Este a dnes je ryze českou akciovou společností. Pivovar vaří pivo dle původních receptur s použitím českého sladu vlastní výroby a žateckého chmele, pomocí klasické technologie s otevřeným spodním kvašením a dokvašováním v ležáckých sklepích. Pivovar vyrábí okolo 25 tis. hektolitrů piva ročně. Produkuje celkem osm druhů piv od nealkoholického až po speciály.[/box]

 

red

 

Enter the text or HTML code here

Komentovat

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..