Pivovar Ferdinand zabodoval v soutěži Česká chuťovka

Partnerský článek

Pátý ročník soutěže o nejlepší potravinářské výrobky Česká chuťovka zná letošní vítěze. V Rytířském sále Senátu ČR v Praze byl 17. října již potřetí oceněn pivovar Ferdinand. Jeho Tmavý ležák 11 % se tak může pyšnit značkou „Dobrý tuzemský potravinářský výrobek“.

Pan Jaroslav Lebeda, sládek pivovaru Ferdinand s oceněním Foto: Michal Vokřál

Pan Jaroslav Lebeda, sládek pivovaru Ferdinand s oceněním Foto: Michal Vokřál

 

„Na umístění v soutěži jsme velmi pyšní,“ uvádí sládek pivovaru Ferdinand Jaroslav Lebeda a dodává: „Jedná se již o třetí oceněný výrobek pivovaru Ferdinand. Jsme moc rádi, že díky filozofii respektování původní receptury, dodržování tradičních postupů, podpoře domácích surovin a tlaku na kvalitu naše pivo nachází odezvu nejen u odborné poroty, ale těší se i stále většímu zájmu milovníků zlatavého moku.“ Pivovar Ferdinand si ocenění odnesl již v roce 2011 za polotmavý speciál s názvem Sedm kulí 13 % a v loňském roce za speciální světlé 15 % pivo d´Este .

Dvě značky piv, Sedm kulí 13 % a speciál d´Este 15 % rovněž nesou ocenění v projektu Regionální potravina, které uděluje Ministerstvo zemědělství České republiky. Více informací o soutěži naleznete na www.ceskachutovka.cz.

 

Benešovský Pivovar Ferdinand byl založen roku 1897 arcivévodou Františkem Ferdinandem d’Este a dnes je ryze českou akciovou společností. Pivovar vaří pivo dle původních receptur s použitím českého sladu vlastní výroby a žateckého chmele, pomocí klasické technologie s otevřeným spodním kvašením a dokvašováním v ležáckých sklepích. Pivovar vyrábí okolo 25 tis. hektolitrů piva ročně. Produkuje celkem osm druhů piv od nealkoholického až po speciály.

 

red

 

Komentovat

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *