Ochutnejte recepty a koktejly z BVI

Náladu Britských Panenských ostrovů (BVI) si můžete naladit i doma. Na popud našich čtenářů jsme pro vás připravili malé menu, které lehce připravíte i doma.

Foto: BVI Tourism

Foto: BVI Tourism

BVI koktejl Painkiller:

30 ml kokosového mléka
30 ml pomerančového džusu
120 ml ananasového džusu
60 ml bílého rumu (na BVI se pije Pusser´s Navy Rum)

Všechny ingredience protřepejte v šejkru a pak nalejte do vysoké sklenice s ledem, kterou přizdobte napíchnutým trojúhelníkovým  kouskem ananasu. Nakonec poprašte troškou strouhaného muškátového oříšku, bez kterého by byl obyčejným koktejlem. Na BVI se koktejl podává ve třech sílách a pije se velmi příjemně, ale rychle stoupá do hlavy.

Takže pokud vyrazíte na Britské Panenské ostrovy, vyzkoušejte nejdříve raději ten slabší.
A teď se pusťte do hlavního jídla.

 

Vepřové grilované plátky s limetkou

Foto: BVI Tourism

Foto: BVI Tourism

4 libové vepřové vykostěné kotlety
šťáva ze 4 velkých limetek
1 čajová lžička drceného kmínu
3 stroužky drceného česneku
1 čajová lžička cibulového prášku
1 čajové lžičky čerstvě drceného pepře
sůl
1 čajová lžička olivového oleje

Zbavte kotlety tučných částí a na obou stranách udělejte nožem křížem krážem mělké zářezy. Všechny ingredience smíchejte a kotlety do vzniklé marinády ponořte. Dejte do lednice na  1-2 hodiny a občas je otočte. Pak grilujte 4-5 minut na každé straně.

Skvělé menu zakončete lahodným karibským limetovým koláčem.

Foto: BVI Tourism

Foto: BVI Tourism

Karibský limetový koláč

Těsto:
16 kousků rozdrcených sušenek
3 polévkové lžíce cukru
12 dkg másla nebo jiného tuku
Vše smíchejte a natlačte do kruhové formy a pečte v předehřáté troubě na 170 °C  po dobu 12 minut. Až bude mít těsto světle hnědou barvu, vyjměte je z trouby a nechejte vychladnout.

Mezitím si připravte náplň:
4 velké žloutky
1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka (14 ounce)
12 limetek (z nich asi 1 šálku vymačkané šťávy)
2 polévkové lžíce strouhané limetkové kůry
smetana ke šlehání

Ušlehejte žloutky do husté světle žluté pěny, přidejte kondenzované mléko a šlehejte dále na nízkém stupni. Přidejte 1 šálku limetové šťávy a opět pomalu šlehejte a po chvíli pomalu přilévejte zbytek šťávy, strouhanou kůru a ještě chvíli šlehejte. Masu naložte na vychladlý korpus a znovu pečte při 170 °C dalších 12 minut. Před podáváním ozdobte šlehačkou.

Dobrou chuť.

Sylva Santarová

Destinace měsíce: Britské Panenské ostrovy

Jeden komentář

  1. Alena Konrádová says:

    Dobrý den, moc jste mě potěšili, už si chystám suroviny na zítřejší slavnostní menu dle vašeho receptu. Přijdou nám přátelé, tak doufám, že se mi dílo zdaří.

Komentovat

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *