Nejlepší americké steaky v srdci staré Prahy

Nemusíte jezdit do Ameriky, abyste si vychutnali ten nejlepší americký biftek. Stačí zajít do Platnéřské ulice na pražském Starém Městě do nedávno otevřeného podniku jménem George Prime Steak. Věřte, že spolumajitel a šéfkuchař v jedné osobě, pan George Betak, vám nabídne steak, na který hned tak nezapomenete.

Foto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Maso pochází z amerického středozápadu a nese hrdé označení „USDA Prime“. Toto označení, udělované americkým ministerstvem zemědělství, si vyslouží jenom asi dvě až tři procenta nejlepšího hovězího, které se v USA vyprodukuje. Na těch několika vybraných farmách, odkud George maso dováží, krmí zvířata kukuřicí a hezky se k nim chovají. Jejich maso, které musí nejméně třicet dní zrát, je pak velice lahodné. Mimochodem, George dováží maso lodí nejdříve do Amsterdamu, kde má svého řezníka. Ten maso zbourá přesně dle Georgeova vkusu a teprve potom pošle na další cestu do Prahy.

Restaurace má i pozoruhodnou enotéku, takže si můžete být jisti, že vynikající jídlo zapijete neméně vynikajícím, především kalifornským vínem. A nejlepší je, že si můžete dát jenom skleničku, nenutí vás k objednání celé láhve. Neméně pozoruhodná je sbírka bourbonů: mají tu i takové, které těžko shánějí dokonce i v USA.

Pokud byste rádi povečeřeli v naprostém soukromí, můžete si pronajmout privátní salonek Foundation Room, ten má dokonce i soukromý vchod z Žatecké ulice. Z druhého soukromého salonku s názvem Kapitánův stůl se můžete, budete-li chtít, podívat do kuchyně anebo sledovat suché zrání masa v proskleném kabinetu, který je zde umístěn.

George Prime Steak je otevřen teprve krátce, zdá se ale, že už si své hosty našel. Ceny nejsou úplně lidové, ale poměr cena/výkon je vysoce nadprůměrný. O tom hovoří i recenze na tripAdvisoru, kterých je sice zatím jen osm, jsou však nadmíru příznivé.

Naďa Rybárová

Komentovat

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *