Jihotyrolské festivaly jídla

Jižní Tyrolsko (Südtirol) je vyhlášené dobrým jídlem a pitím. Na jaře se tu koná řada festivalů pro mlsné jazýčky. Turisté tak budou moct spojit jarní lyžování s vinařským safari, kulinářským festivalem jídel italských prababiček či ochutnáváním chřestu.

Foto: Sudtirol.info

Foto: Sudtirol.info

 

Isarco Valley Fine Cuisine Festival: 14. – 30. března

V údolí Eisacktal/Valle Isarco se už 42 let koná festival, na kterém místní servírují tradiční jídla z dob svých prababiček uzpůsobená dnešní gastronomii. Akce probíhá v devatenácti restauracích údolí, kde si Češi oblíbili sjezdovky střediska Plose a Gitschberg-Jochtal. Snadno spálíte kalorie na nejdelší jihotyrolské sjezdovce Trametsch v Plose.

www.eisacktal.com

 

Foto: Sudtirol.info

Foto: Sudtirol.info

De dl Vin Alta Badia: 30. března

Tento den bude na lyžařských svazích Alta Badie zasvěcený nejlepším jihotyrolským vínům. Akce se jmenuje Wine Ski Safari a na lyžích se objíždějí horské chaty, kde se ochutnává víno. To jihotyrolské patří díky své výborné kvalitě, příznivému klimatu, úrodné půdě mezi nejlepší na světě. Stejně jako lyžařské středisko Alta Badia. Leží v samotném centru italských Dolomit a nabízí, jak příjemné modré sjezdovky, tak trať Gran Risa, na které se jezdí Světový pohár.
www.altabadia.org

Chřestové týdny v Terlanu: 3. – 31. května

Čerstvý chřest můžete ochutnat na Týdnech chřestu v Terlanu od 3. dubna do 31. května, zapojí se sedm místních restaurací. Ochutnat zde můžete například „místní klasiku“ – chřest s jihotyrolským špekem, vařenými bramborami a bolzánskou omáčkou. K tomu se hodí místní víno Sauvignon. Chřest se v úrodném údolí Adige/Etschtal pěstuje již od 19. století. Zdejší odrůda se jmenuje Margarete a je možné ji tu i koupit.

www.spargelwirte.it

MB

Komentovat

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *