Indonéské gastro turné

Skvělé indonéské pokrmy ochutnáte dnes v pražské restauraci s asijskou atmosférou SaSaZu v srdci Holešovické tržnice. Připravuje je pár mladých šéfkuchařů, kteří přijeli na gastronomické turné do Evropy a zastavili se také v Praze. Renatta Moeloek a Maxie Millian představují gastronomické lahůdky pocházející z různých ostrovů Indonésie.

Foto: Sylva Santarová

Skvělé menu úžasných chutí a barev včera připravili pro hosty gastronomického eventu na Velvyslanectví Indonéské republiky. Uvařili podle tradičních receptů, které se po celé generace nemění, a tak se stávají součástí kulturního dědictví. Gastronomie využívá širokou škálu exotického koření, jehož ukázky byly součástí včerejší prezentace.

Indonésii, kterou vloni navštívilo téměř 20 000 českých turistů, tvoří bezmála třináct a půl tisíce ostrovů a ostrůvků s nádhernou divokou přírodou s unikátní faunou a flórou nejen na pevnině, ale i pod hladinou moře. Země tentokrát vsadila na gastronomickou turistiku a rozmanitou kuchyni propaguje spolu s představením kulturního dědictví formou tanečních vystoupení i v dalších evropských městech – Barceloně, Bratislavě, Bruselu a Roterdamu.

Nechejte se zlákat na zajímavé menu https://sasazu.com/cs/articles/indonesian-festival

 

Komentovat

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *